وضعیت سنگ چشم خاکستری هندی (موریایی) در ایران
وضعیت سنگ چشم خاکستری هندی (موریایی) در ایران
Status of Mauryan Grey Shrike in Iran
Lanius meridionalis lahtora (Sykes, 1832)
نامگذاری
موریا نام قلمرو یکی از امپراتوری های باستانی آسیا است در حدود 322 تا 185 سال قبل از میلاد مسیح محدوده بزرگی شامل پاکستان و بخش اعظم هند تا بنگلادش را در سیطره خود داشت. به علت همپوشانی پراکنش جهانی این زیرگونه با قلمرو امپراتوری موریا، نام انگلیسی Mauryan Grey Shrike انتخاب شده است. با توجه به ناآشنا بودن نام این امپراطوری در بین ایرانیان، نام سنگ چشم خاکستری هندی (ارجاع به شبه قاره هند) برای این زیرگونه در نظر گرفته شده است و نام موریایی در داخل پرانتز اشاره شده است.
ویژگیها
طول بدن حدود 25 سانتیمتر، منقار بزرگتر از aucheri و تیرگی پیشانی پهنتر از aucheri است. پوشپرهای زیر بال سفید یا خاکستری جزئی هستند.
پراکنش جهانی
پاکستان ازطریق مرکز هند و جنوب نپال تا بنگلادش
وضعیت و جمعیت در ایران
در جنوب ایران دیده شده است. زارودنی (Zarudny 1903) این فرم را از بمپور ثبت کرده است. بلانفورد (Blanford 1876) (بعد از ارائه احتمال این که این فرم با L. aucheri مترادف است)، این تاکسون را از گواتر، دشت، باهو کلات، مند و بم گزارش کرده است.
Global range
Pakistan through central India and southern Nepal to western Bangladesh
Status
Southeastern Iran. Zarudny (1903) recorded it from Bampur. Blanford (1876) (after giving L. aucheri as a probable synonym) mentioned Gwater, Dasht, Bahu-Kalat, Mand, and Bam.
Museum specimens
Several specimens in FMNH, ZFMK and ZISP.
References
Blanford 1876, p. 136,
Zarudny 1903- p 373,
Zarudny 1911- p 222
-----